måndag 17 januari 2011

Hämnd

Motgångar var något Marina var van vid. Icke godkänt på matematik, alltid vald sist på gymnastiken och inga vänner i skolan. Motgångar gör en starkare, vilket Marina hoppades var sant. Alla glåpord, viskningar och kommentarer om henne skär henne sönder och samman. Det enda hoppet hon hade var just det; hon skulle bli starkare än dem.

Dubbelt så hårt kämpade hon med matten, på gymnastiken försökte hon inte visa tårarna som vällde fram när de viskade om henne,  i matsalen sträckte hon på ryggen och gick stolt bort till bordet i hörnet där hon satte sig ensam.

Hon blickade ut övermatsalen, tjejerna satt i klunka, fnissade,  tisslade. Killarna knuffades, brottades  och gapade i matkön. En liten, ynklig, obetydlig önskan dök upp i bröstet på henne, tänk att vara som ni viskade den svagt. Det varmblodiga hjärtat stålsatte sig. Nej aldrig, tänkte hon och började skriva i den lilla blåa skrivboken. Planer, berättelser och hämndaktioner stod där, tusentals hade hon skrivit ner om dem genom åren. De tröstade henne om nätterna och gjorde henne stark under dagarna.

En dag kommer jag få min hämnd, tänkte hon och slickade såren från det blödande varmblodiga hjärtat.

Utmaning 2011:17 - 17 januari Skriv om motsättningar.

10 kommentarer:

  1. Heja henne! Det finns absolut ingen anledning att önska sig vara som såna. Du beskriver hennes situation bra, jag känner alla hennes känslor tydligt.

    SvaraRadera
  2. Jag känner med den lilla...

    Den största hämnden hon kan få är att bli en bra människa med ett rikt inre och yttre. Att vara som de andra är inget att sträva efter. varje människa är unik.

    SvaraRadera
  3. Vet inte det jag om ensam alltid är så stark. Inte med dessa hemska förutsättningar som likt en kedjereaktion skapar hämndaktioner. Stark berättelse som gav empati för flickan men inte för kommande hämnd.

    SvaraRadera
  4. Intressant hur hon lyfter sig ut ur sitt sammanhang och ser sin situation "objektivt".

    SvaraRadera
  5. I ett sånt läge grunnar man på hämnd. Men det är inte alltid man verkställer den.

    SvaraRadera
  6. Tanken på hämnd kanske räcker? Intressant text.

    SvaraRadera
  7. mobbing ,utfrysning är fruktansvärt.

    SvaraRadera
  8. Revanschen som drivkraft kan inte underskattas.

    SvaraRadera
  9. Mobbade barn blir ibland hårda för att överleva. Du skriver fram hennes utsatthet så att det gör ont i bröstet.

    SvaraRadera